flagman.bg, Автор: Светлозария Кидерова, снимка: АвторътВсяко зло е за добро и

...
flagman.bg, Автор: Светлозария Кидерова, снимка: АвторътВсяко зло е за добро и
Коментари Харесай

Бенчо Бенчев: Рухнах от толкова много омраза у хора, на които най-много съм помагал

flagman.bg, 

Автор: Светлозария Кидерова, фотография: Авторът

Всяко зло е за положително и аз имам вяра, че органите на Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата ще постъпят професионално, а не под напън, разяснява в изявление пред Светлозария Кидерова Бенчо Бенчев.

- Г-н Бенчев, Спецпрокуратурата разгласява фрагменти от вътрешността на дома ви и сподели много оръжие и муниции. Незаконнопритежавани ли са, за какво са Ви?

- Прибрах се у дома преди няколко часа и към момента не мога да си дам сметка какво действително се случва през тия две денонощия, почтено казано. Не очаквайте да се извинявам, тъй като нямам защо. Достатъчно доста съм наскърбен и унищожен, само че за оръжията да кажа: пушките и боеприпасите са ловни, с всички постоянни разрешителни, съхранени в каси – по всички условия, същото се отнася и за моето персонално оръжие револвер, който в никакъв случай не нося. Взели са след претърсването четири револвера, за които синът ми Георги рано тази заран занесе всички документи – те са служебни и се водят на едноличната ми компания „ Бенмар ”, само че защото при преместването на офиса й в новата постройка нямаме каса, аз ги запазвам в персоналната си каса вкъщи. Тези четири револвера се водят на доклад към Първо РУП, а аз тук съм към Четвърто РУП. Още през днешния ден ще ги пререгистрирам да са на предпазване към съответното ръководство. Ловец съм и това е известно на всички, ловният ми автомат си е у дома.

- Разбрахте ли, че политическото Ви бъдеще наподобява оттук-нататък невероятно.

- Близките ми ме щадят и не са ми споделили какво се приказва и написа, към момента, не съм осведомен в елементи. Екипът на Флагман му чете изказванията на Корнелия Нинова, Цветан Цветанов, Изпълнителното бюро на БСП-Бургас, локалните общински съветници Чанко Мирчев и Евгений Мосинов, след което отговорът му продължава по този начин: Мога да кажа, че не съм допускал съществуването на толкоз доста хора, които се хранят от злоба и завист, качества, които в такива обстановки, като тази, излизат нескрито и е мъчно да се прикрият. Толкова лукавство! Сега ще си дам равносметка за много неща, над които постоянно съм стоял и в персоналния, и в политическия си живот.

- Звучите обаче доста безнадеждно?

- Напротив: всяко зло – за положително. За мен е значимо органите на Министерство на вътрешните работи и на Прокуратурата да си свършат работата професионално, по съвест и да не се поддават на политически напън. В политиката с моето име елементарно може да се прави популизъм, тъй като съм различим в локалната общественост. Знаете ли, боли ме най-вече от това, че тези, на които съм помагал най-вече, ме раздират като кучета. Ще го изтърпя и няма да кажа нищо повече, имал съм на сърце да върша положително – правил съм и отново ще върша.

- Но това, което се случи с Вас около издирването на Димитър Желязков-Очите от Интерпол, не може да остане без последици.

- Оказах се в несъответствуващ миг в най-неподходящото място. Всичко ще се обясни и ще се разбере, че няма по какъв начин да ме пришият към незаконна група. Аз даже и юрист още не съм повикал, нямам от какво да трептя, тъй като съм правил единствено добрини.

- Г-н Бенчев, преди малко разбираме от Спецпрокуратурата, че след разпитите и претърсванията на дома ви и офисите ви през вчерашния ден, против Вас не са събрани доказателства за покачване на обвиняване за присъединяване в ОПГ, а ще образуват ново следствие - за персонално укривателство. Това успокоява ли Ви?

- Аз съм душевен рухнал, отпаднал съм от всичкото оскърбление, на което съм подложен и най-много съм сломен от тези, които през вчерашния ден ме назоваха най-близкия другар. До мен е брачната половинка ми Мария и това ми стига като поддръжка, тъй като още веднъж се утежнява здравословното ми положение поради напредващото ми неврологично заболяване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР